Manne

 

p10109141

Jack bull´s Valter-Manne Jack Russell terrier född 2007

Reg skk

e: Jack bull´s Ville       u: Jack bull´s Cajsa

Moa va ju som sagt en fodertik och löpet närmade sig med stormsteg. Visste inte riktigt vad jag gett mig in på och jag mådde riktigt dåligt under den tiden. Idag ångrar jag ju självklar ingenting, men då visste jag ju inte vilken underbar liten prins som skulle ta plats i familjen! Moa parades med Ville, en stilig herre som tog damerna med storm!

 Vi ultraljudade Moa och det va tomt i magen… suck.. en besviken uppfödare. Men jag gav mig inte.. hon betedde sig konstigt och jag va säker på att det va nåt där inne. Jag hade köpt böcker om uppfödning och hade läst att de kunde få flytningar som ett säkert tecken och det fick hon! Så jag ringde och vi fick göra ett till ultraljud.. och då minsann!! Tre fosterblåsor såg jag på skärmen.. Moa blev tjockare och tjockare och tillslut såg hon ut som en tunna.

Hon gick över tiden rejält och vår resa till Turkiet gick ju inte att ställa in. Åkte med en magvärk som hette duga. Två dagar senare ringer Eva till mig i Turkiet.. Moa mår bra men har blivit snittad på natten. Två små krabater ville ut samtidigt och satt tvärfast. Det svartnade för mina ögon men vad kunde jag göra där borta? Fick ju lita på att allt va bra. En tik och en hane blev det. Den tredje hade gomspalt och togs bort direkt.

 Väl hemkommen så åkte vi direkt ut till Moa och valparna.. som hon såg ut. usch. Men hon mådde skapligt och va glad att se oss. Där i korgen låg de vackraste små knyttena snuttade och gnydde. Tog dom inte till mig direkt. Ville bara ta Moa därifrån när jag såg hur de trampade i såret på magen och hur hon knep ihop ögonen av smärta. 

mobilen-039 (sötaste.. Manne till vänster)

 De växte till sig och vi kunde ta ut Moa på mindre promenader och hon hade inte så värst bråttom in till de små…. Hon såg för jävlig ut tuttarna hängde och slängde och hon va mager som en mask trots att hon bara hade två valpar att mata och hon ätit valpfoder hela tiden. Jag såg vår agilitykarriär brinna upp då hon skulle riva hindren med tuttarna. MEN den som ser henne idag kan inte gissa på att hon haft valpar i magen, och ärret syns inte heller!

Mamma och Ragnar började att diskutera lite smått om valp. Jag va bara fokuserad på att få hem min hund och tänkte inte så mycket på det. Bara snack tänkte jag, men inte. Mamma ringer och säger att de bestämt sig för hanen! Lille Manne får flytta hem till Rättaregatan och coolare valp fick man leta efter. Han har varit så duktig hela tiden och Moa har ju funnits på plats för att uppfostra. Det gick ju bra till en början, men nu fattar inte Manne varför man ska ha respekt för sin mor för han är ju större. Han sätter sig bokstavligen på henne. Moa kan ligga och morra och visa hela garnityret och Manne står och tittar lite nonchalant så tar han benet eller leksaken och går…..

Manne och jag tränar agility, och han har lite bättre grundförutsättningar. Jag har ju lite mer erfarenhet nu och vi har fokuserat på fart och glädje från början! Han tycker det är superkul och jag tror vi kommer få mycket roligt tillsammans! Han älskar även att spåra och att reta gallfeber på sin mor! Det är så kul att ha en av Moas valpar i familjen och det har varit värt oron och längtan efter Moa när hon inte va hos oss! Älskar dig gubbstrutt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: