Moa

bild-1502

 

Jack bull´s Kajsa ”Moa” Jack Russell terrier född 2005. Reg skk

e: Chipi  u: Madicken

Moa kom in i mitt liv ganska oplanerat får man väl säga. Hund hade jag sedan länge bestämt mig för och hade tittat runt på diverse raser, men kom hela tiden tillbaka till Jack russell då rasbeskrivningen lika gärna kunde vara en beskrivning av mig själv.  Ville verkligen ha en ”stor hund i litet format” som kunde hänga med på allt jag ville göra, men samtidigt vara smidig att ta  med överallt… Ville ha en högställd, den fick absolut inte bli FÖR liten.. Va inte heller hundra på att det va valp jag ville ha.  Mamma jobbade då som verksamhetschef  inom äldreomsorgen i Ljungsbro utanför Linköping, där jobbade även Birgitta och Eva Salin som har Jack bulls kennel. Mamma pratade med dem om mina hundplaner och Birgitta berättade då att de fått tillbaka en fodertik från en barnfamilj där det hade gått åt skogen. Hon sa att hon va trevlig men reserverad och då främst mot män och även vissa barn.  Det blev bestämt att Moa skulle komma hem på prov till oss eller mig jag bodde själv då men var tillsammans med Daniel.

Det första jag tänkte när hon kom in var att hon va så liten… yttepytteliten tyckte jag hon var. Vi tog det väldigt försiktigt i början men hon accepterade både mig och Daniel. Första natten pep hon hela natten och va orolig, men efter några dagar kände hon sig som hemma och följde mig som en skugga och gör än idag! Hon knep mitt hjärta och håller det fortfarande i ett stadigt grepp! Vi håller främst på med agility som vi har fått riktigt blodad tand för! Moa har varit väldigt osäker och inte direkt galen i agiltiy från början, men nu har hon fått riktig glädje och fart! Går bättre och bättre och vi har så kul ihop! Under vår första tävlingssäsong har vi tagit oss upp i hoppklass två och knipit en pinne i agilityklass…bild-099 Lägger spår eller bara härjar runt i skogen är också saker vi pysslar med, när inte Moa bestämmer sig för att härja själv i skogen då är inte matte lika glad! Det måste varit nån mening med att det inte funkade för Moa i den första familjen… hon va ju tänkt för mig hela tiden. Där Moa är där är jag! Älskar dig…

imgp22611

Annonser

3 svar so far »

 1. 1

  Elin said,

  jag vet, man älskar dom ngt fruktansvärt! så fin hon är 🙂

 2. 2

  Anna & Ragnar said,

  Vad underbart du skrivit om våra älsklingar!! Verkligen jättefint. Kan inte tänka mig att det finns andra hundar som är så älskade som våra små gullisar.

 3. 3

  tjebban said,

  buhuuuu, usch jag blir alldeles tårögd när jag läser om dig och Moa. Det är sant, u were meant to be toghether =) Jag älskar dig! Hälsa Moaliten från moster i storstan är du snäll=)


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: