Blogg en gång i månaden är väl ok?

Tänkte avlägga en liten rapport från russellmaffian! Vi  har i dagarna firat Meijas 9 månadersdag! Hon börjar mogna till lite nu och hon verkar ha kommit ut den värsta spökåldern *peppar*peppar*  Istället för att gapskälla ut alla hundar vi möter tycker jag nog skvallerträningen har börjat ge effekt. Allt som oftast (om hon inte blir för överraskad) vänder hon upp mot mig med en blick som säger- Matte KARAMELL!! Detta är något vi tränar vidare på! Hon går i lina ute och är lyhörd och håller sig mestadels i närheten. DESSVÄRRE har klantmatte ibland haft tankarna på annat håll så ett par utflykter har det tyvärr blivit och det grämer mig….. men bara att träna vidare! Kan jag ha Moa lös som va en väl utpräglad jaktidiot när jag fick henne så ska det väl gå med den här också!

Agilityplan kan man ju inte hålla sig ifrån, hon får fortsätta att springa små korta kombinationer med tunnlar och låga hopphinder, har även lagt till långhoppet. Fick kvitto på att det va befäst på sista träningen då hon drog iväg och tog ett fullt långhopp dvs large!! Hon fixade det sånär som på en baktass på sista plankan. Knasfia.  Hon är riktigt härlig och det pirrar i min mage när vi tränar ihop…den lilla hjärnan kokar dock över väldigt fort och vi kan bara köra korta korta pass…rätt va det är måste hon bara gå och nosa… Jag tolkar det som någon sorts överslagshandling och gör ingen affär av det.  Matte har även tillverkat en kontaktfältsbräda i form av hyllplan från IKEA 39 kr, samt hallmatta IKEA 4 kr! Perfekt! Jag har ju tränat in target innan och det älskar hon…men ack stå på en bräda o trampa på den??? What liksom??? så vi sket i targeten och frishejpade så nu backar hon upp på brädan och bugar neråt, kanon! Det vi haft ”problem” med är att jag min klant har klickat (tydligen !?) för att hon gör ett litet skutt när hon går av,detta jobbar vi med nu för att få bort, men efter ett par vältajmade klick tyckte jag redan det blev bättre.

Tänker att kontaktfält är något vi kommer grundträna i vinter. Med tanke på den studsboll hon är tänker jag ha ett stopp på kontaktfälten. Är ju lite ”inne” med running, men tänker inte ge mig på det! Snälla Sofia med alla shelitsar har även lovat oss att få låna hennes 2 pinnars slalom, så det ska vi börja nosa på efter jul är det tänkt!

Vi har för tillfället sjukstuga här hemma… jag tar det från början. Manne skulle på fyskoll hos Marie i Norsholm i måndags på förmiddagen. Vi gick morgonpromenad och det va svinkallt ute. Manne ville inte gå med ( han är sån ibland när vädret inte passar) Jag va stressad och skitirriterad över tre hundar i koppel varav två gick åt varsitt håll och den tredje inte gick alls.. Jag blev fly förbannad på Manne och släpade med honom i stort sett… Släppte dom i en fårhage och han gick långt bakom oss och såsade…Plockade upp honom och kände att han skakade av köld så jag trodde bara han frös.

Väl hos Marie så strutta han upp på britsen, pussade Marie sen satt vi  o prata lite och han tvärsomnar…då kände jag att nej det är nåt som inte stämmer…Han fick UA på fyskollen alla fall. Marie kunde ju inte gå på så hårt eftersom han uppenbarligen inte mådde bra, men han va jämt och bra musklad över hela kroppen. Ingen ömhet i tassar tår eller framben!! Välmusklad i bogen och vi fick beröm för hans ryggmuskler… 🙂 Marie tyckte att jag skulle släppa oron för hans framben, hon tror att han kommer klara sig fint…lite extra massage och fortsätta med simmet och glucosamin och det ska vi göra! 🙂

Väl hemma bad jag mamma köpa med sig en termometer hem och det visade sig att plutten hade 40,1 graders feber 😦  Han mådde ju skit! O där hade jag härjat på honom på morgonen…hade ont i  magen för det hela dagen. Blev en tur upp till valla där de tog stor blodanalys, hittade inget Borrelia och erlichios proverna va också negativa. Dagen efter va han trött men nu är han helt sig själv igen. Vet inte vad det kan ha varit. Vi ska ta det lugnt över helgen så får vi se…

Moa mår bra alla fall! Hon tillbringade helgen hos sin husse…vi har lite delad vårdnad, han avgudar Moa och hon älskar honom så jag tycker det funkar jättebra att han har henne ibland. Bra för henne att bli bortskämd ensam ibland!

Nästa helg ska de stora tävla ÖM, Meijsan ska va med som supporter samt träna på att va i ridhusmiljö, någor hon aldrig upplevt! Helgen efter det är det Meijas tur att äntra utställningsringen igen…lär väl knappast gå så bra som förra gången, men vi ska väl försöka träna lite alla fall så vi inte skämmer ut oss 😉

 

Oj va långt det blev…förlåt…nästa inlägg blir en bildkavalkad!!

kramonatti

Annonser

3 svar so far »

 1. 1

  Anne said,

  kul med ny uppdatering här! Låter som det är full fart. hälsningar från Anne & Nelly

 2. 2

  Anne said,

  Har du lagt ner den här sidan tjejen? Eller får vi be om en uppdatering om dina söta 3? kram

 3. 3

  Hedvig said,

  Hallå!!! Nu börjar det väl ändå bli dags att blogga här eller? 😛


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: