Man kan ju tro att jag avlidit…

Tyvärr håller man ju på och fejsbookar dagarna i ända och uppdaterar med bilder o status o fan och hans moster så bloggen känns ibland överflödig.. Kom knappt ihåg hur den såg ut nu när jag loggade in!

En sommar har kommit och gått och det har har varit en bra sommar som dock avslutades på ett konstigt jobbigt och tråkigt sätt..jag och Daniel är inte längre tillsammans…jag bor i mamma o Ragnars källare och blir kvar här till 1 nov då jag och hundarna flyttar till en urmysig lägenhet i valla som ligger helt perfekt för oss….men detta är ingen blogg där jag vältrar mig i mitt privatliv utan den handlar mest om hundarna och så ska det förbli!

 De är mina lyckopiller och utan dem skulle allting kännas riktigt hopplöst just nu…att få träna, tävla se valpen göra framsteg varje dag, det ger mig sån glädje och energi som varken går att köpa för pengar eller få på något annat sätt….

Vi har tävlat en del i sommar alla fall, med både bra och mindre bra lopp. manne känns pigg och mer fartig än förra året…vi förstår varann och blir det miss är det oftast jag…är det luriga tunnelfällor får jag dock vid vissa tillfällen fingret av terriern… 🙂 Två cert har vi knipit i agility…känns jättekul! När säsongen började hade jag inga som helst planer på att kvala till SM, men nu känns det inte helt omöjligt längre…vi får se. Vi har tid på oss..Mannliten fyllde 3 år i veckan som va, lillskrutt!

För er som inte tävlade i Frövi ska jag nu dela med mig av en rolig sak…Det första roliga som hände på söndagen va att jag och Anna skulle rasta hundarna i Frövis bajsluktande lilla skog. Anna kläcker: Johanna idag badar vi inte med hundarna va? (det va inte lika varmt som lördagen) -Manne: VA? Vem sa bada??? Sticker iväg som en liten projektil ( vi hade inte ens badat på detta stället) Jag joggade efter med två andra hundar i koppel. Möter en tjej med en malle och frågar om hon sett en terrier. -Jaa han är i vattnet… Jag ser ett litet beigt huvud simma omkring där ute. Han har blivit helt badtokig och nu kan man tydligen inte nämna ordet bada längre!! 🙂

Det andra ”roliga” sjuka och totalt livsfarliga hände när vi kom tillbaka till tältet som stod i princip på banan. Hade tagit av Manne kopplet och skulle skicka in honom i buren…då får han syn på sitt pris en leksak uppepå buren. Klart han kan ta den en stund o bita i lite tänkte jag. Ja, ni har nog redan listat ut vad som hände…alla fall ni som tränar med mig. Han tar leksaken och drar RAKT ut i banan och kör ett ärevarv. Det är hopp 3 medium som köt och inne på banan är en borderterrier som tillbringar sitt liv i munkorg för att han äter andra hundar…Manne drar över hela plan in i en tunnel, då stannar mitt hjärta. Han försöker sedan ta ett maxat mediumhinder vilket går sådär…fortfarande överlycklig med leksaken fladdrandes i munnen. Borderterriern är lyckligtvis lydig och är infångad…jag återfår talförmågan och springer i motsatt riktning och tjoar o tjimmar wohooooo koooom då killeeeen! Wiiiiiiii!!! Då kommer skrället…överlycklig o ba -Asså matte seriöst tror vi vann!! Skämdes ögonen ur mig…..borderterriern fick omlopp och nollade tack o lov.. SÅ pinsamt!

Jag har alltid Manne fastsatt i leksak och jag i andra änden, eller Manne kopplad och leksak i munnen för detta kan hända, o blir man arg springer han bara ännu fortare och tycker det är en jätterolig lek.. suck..Allt gick bra denna gång men usch hur det kunde ha gått!

Moisen har haft skoj och sprungit på som hon kan! Jag hade tur (?) I agilityloppet på lördagen stannade hon ovanför kontaktfältet och stid där säkert 2-3 sek innan jag fick ner henne..tidsfel tack o lov..kom tvåa och jag vill INTE ha Mois i trean 🙂

Ha det bäst!

Mannes certlopp i Frövi

http://www.youtube.com/watch?v=OvVgx-iUPGo

Annonser

8 svar so far »

 1. 1

  Carina Jangbrand said,

  Grattis vilket lopp, jättesnyggt.
  Tråkigt med dig och Daniel…
  Vi syns väl snart på någon tävling
  Kramen

 2. 2

  Eva "evy palm" Evert said,

  Hahaha! Höll på att garva ihjäl mig åt Mannes lilla uppvisning som du så härligt framställer. Det finns ingen som kan göra det så verkligt för oss som läser (har iofs inte läst din blogg sååå flitigt, men du pratar ju lika inlevelsefullt.) Jag hoppas du mår bra trots allt.
  Många kramar från din gamla vän Lantisen med fis-Ellmar och skabb-Lana

 3. 3

  Hedvig said,

  Snyggt lopp!! 😀

 4. 4

  Frida said,

  Va duktiga ni är =D

 5. 5

  Johanna said,

  Stort GRATTIS till certet i Frövi! Det har jag ju helt missat!! Härligt! 😀

  Du får faktiskt inte glömma bloggen, tänk på oss som inte sitter och läser uppdateringar på facebook… 😛

 6. 7

  Anne said,

  Kul att höra ifrån dig…det var ett tag sedan. Tråkigt med sambolivet. Men va kul att det går så ruskigt bra med dina pärlor på agilityplanen! Hejjar och håller tummarna för sm, det vore ju urhäftigt!

  kram

  Anne

 7. 8

  Anne said,

  Dax att uppdatera nu tycker vi nyfikna! 🙂


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: