Liten blir större och matte har veknat..

OJ vad hon växer min lilla tjej. Träffade en kompis på stan igår som jag inte sett på nån vecka. Hon undrade på fullaste allvar om det va nån annan hund jag hade med mig! Hon växer verkligen för varje dag, tror att hon är nån cm lägre än Moa än så länge. Hon fortsätter utvecklas för varje dag, det enda vi ”tränar” ordentligt är inkallning och kontakt.

 Hon kommer som ett skott ute även om hon styr med nåt annat för tillfället. Vet att detta kommer gå över, men jag njuter nu och ser till att försöka va den ballaste personen i hela hennes värld så har vi alla fall en bra grund för framtiden! Koppelgåendet går väl sisodär… lockar man med godis så går det bra, men gå på eget bevåg när man har nåt PÅ sig.. knappast, funkar dock om man har Moa med sig som drag 🙂 . Jag bråkar inte utan bär henne när jag inte har tid för lock och pock. Antar att det löser sig. Jag tycker att det är svårt att få henne att värdera leksak lika högt som godis.. jag vill ju gärna ”byta” godis mot leksak när vi leker, vissa ggr blir hon bara låst vid godiset. Tips??

 Hon vet var godisskåpet är hemma och hon anser sig vara värd en godis VARJE gång hon gjort nåt ute (för det har minsann jag fått av husse) Hon har järnkoll på sina mattider och sätter sig nedanför diskbänken och blänger på oss från köket om vi skulle va lite långsamma. Ett riktigt charmtroll är hon, busar och stojar, men kommer sedan och kryper upp… favvon fortfarande är att ligga på mattes bröst med huvudet i halsgropen. GOSGRODA!  Hon har fått sova i sängen inatt… JAG HAR VEKNAT. Hon sov så gott hela natten..

De stora då? Vi har avverkat årets första utomhustävling i Söderköping! Jättetrevlig tävling, svåra roliga banor och bra arrangerat! Va först ut med Moa i klass två, jag hade svårt att ”tända” till och det gjorde inte Moa heller. Usch vad det kändes tråkigt att köra henne… vi tävlar ju inte mot något mål, men jag vill ju att hon ska få springa för hon tycker ju det är kul. Vi tog oss runt hoppbanan med ett litet tidsfel och kom fyra. Agilityklassen blev det en disk. Hon får ett par tävlingar till, men fortsätter det kännas så här så är det snällast mot Moa att skippa tävling och bara lattja på träning.

Manne då? Agilityklassen va först ut, loppet blev lite vingligt och jag gav honom ett par riktigt taskiga vägar, tappade honom i en sväng men vi kom nollade i mål och hamnade på en sjätteplats! Vår första SM-pinne! Extra kul med tanke på att det va långt ifrån perfekt lopp… vi kanske har i trean att göra alla fall! 😛

Hopploppet är preskiberat… gjorde ett framförbyte innan slalom som jag absolut inte hade tänkt och satte honom i andra porten i slalom. Sen blev det bara kaos. Vi ska bygga den och träna i morrn! Matte kan inte riktigt hålla ihop sig när det blir riktigt teknikskt svåra banor.

I övrigt njuter vi av våren, igår låg vi i en glänta i vallaskogen och myste i nästan två timmar i solen! Helt underbart…

Utanför hundlivet så… hmm jaa.. har det inte hänt så mycket. Jag börjar jobba i helgen igen. Usch. Ryser när jag tänker på det, men det blir nog bra.

Lovar bilder i nästa inlägg… ett minneskort är på vift 😦

kram

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Josefin said,

    Grattis till SM-pinnen!!!


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: